כולם רוצים לגור בבית החלומות, עם זאת לא כולם יכולים להרשות לעצמם את העלויות הכרוכות ברכישת דירה חדשה. אם גם אתם נמצאים במסע לרכישת "בית החלומות" ומתלבטים כיצד תוכלו לגייס את ההון הנדרש, ובמהירות, הנה כמה טיפים שעשויים לסייע לכם בנושא.
אם אתם מעוניינים לקנות דירה או בית ומתכננים לקחת משכנתא, תצטרכו להוסיף מימון עצמי משלכם. אחרי הכול, ברוב המקרים מקסימום ההלוואה שתקבלו מהבנק יגיע ל-75% משווי הנכס (כפי שקבע אותו השמאי מטעם הבנק, ולא הקבלן או בעל הבית ממנו אתם רוכשים את הנכס). המשמעות היא שיהיה עליכם להוסיף 25% מימון עצמי מהכספים שלכם. אם נברתם היטב בכל ההון שעומד לרשותכם, כמו קרנות, קופות חסכון, הלוואה מההורים או מזומנים, ועדיין לא הגעתם לסכום הנדרש כמימון עצמי, תוכלו לנסות לעשות זאת באמצעות גיוס הון שיסייע לכם במהירות להגשים את חלום הבית החדש. כיצד תוכלו לעשות זאת בזהירות?
1. למדו היטב על היחס: החוב וההכנסה הריאלית שלכם - עליכם לגלות מה אתם באמת יכולים להרשות לעצמכם, כלומר לבדוק את גובה ההכנסות – כמה כספים נכנסים מדי חודש בחודשו למשק הבית שלכם; לעומת גובה ההוצאות – כמה כספים אתם משלמים עבור הוצאות חודשיות רגילות וחובות (אם קיימים). הוצאות הבית שלכם לא אמורות לעלות על 28% מההכנסה החודשית ברוטו.
2. הלוואה קונבנציונלית - לפעמים, גיוס הון יכול להיעשות באמצעות לקיחת הלוואה רגילה מהבנק. בנוסף לאפשרות לקחת משכנתא ארוכת טווח עם תמהיל ריביות נוח, אתם יכולים לגייס את המימון העצמי שאתם נדרשים להוסיף באמצעות לקיחת הלוואה נוספת בתנאי שיש לכם בטחונות טובים שמאפשרים לכם לקבל הלוואה עם ריבית סבירה ותשלומים נוחים.
3. מכירת נכס או השכרתו - כמובן שאם עומד לרשותכם נכס נוסף, ואתם לא מצליחים לגייס את ההון העצמי הנדרש לקבלת המשכנתא, אחת האפשרויות היא למכור את הנכס הנוסף או להשכיר אותו, כדי להשיג את הסכום החסר לקבלת משכנתא מהבנק. לחילופין, כאשר יש ברשותכם נכס נוסף, נראה שלא תהיה לכם בעיה למשכן את הנכס ולקבל עבורו משכנתא או הלוואה שיאפשרו לכם לרכוש את הבית החדש.
4. ביצוע רכישה משותפת - אם אין לא מצאתם דרך אחרת לגיוס הון לרכישת הבית החדש, אולי תוכלו לרכוש אותו במשותף עם בן משפחה או חבר קרוב. באופן זה תוכלו לערוך חוזה עם השותף לרכישת הבית, להחליט, למשל, שתתגוררו בבית תמורת תשלום דמי שכירות לשותף לרכישה, או כל דרך אחרת שבה תוכלו להסכים על רכישה משותפת שתהיה הגונה לשני הצדדים.
לבסוף, קחו בחשבון שכל גיוס הון כרוך בצורך להחזיר את ההלוואה שקיבלתם. לכן, עשו זאת בחוכמה ובאופן מושכל. שימו לב לכול הפרטים הקטנים, התייעצו עם מומחים בתחום, ואל תצאו להרפתקה שלא תדעו כיצד לצאת ממנה. שיהיה בהצלחה!